Klachten

Na het plaatsen van een losse beugel is het normaal dat je daar enkele dagen last van hebt. Bij een slotjesbeugel kan de pijn wel een kleine week aanhouden. Om de pijn te verzachten helpt een pijnstiller.

Wanneer er irritatie aan de wang of tong ontstaat kan je op deze plek wat was aanbrengen. 

 

In ernstige gevallen mag je ook suikervrije kauwgom gebruiken. Dit blijft langer zitten dan de was. Wanneer je de klacht zelf niet kan verhelpen, kan je ons natuurlijk bellen om te overleggen of om langs te komen.

Hieronder staan tips voor het geval je een probleem met je beugel hebt:

De losse beugel is kapot of doet pijn

Laat hem uit en maak een afspraak

De losse beugel is kapot, maar je kunt hem nog wel dragen

Blijf de beugel dragen en maak een afspraak

Er zit bij de vaste beugel een slotje los

Als je last van je slotje hebt, kan je deze bedekken met was of suikervrije kauwgom. Bel ons om te overleggen of het noodzakelijk is het slotje op korte termijn te plakken of dat dit gecombineerd kan worden met de controle-afspraak.

Er prikt bij de vaste beugel iets in de wang of tong

Knip met een klein tangetje of een nagelknipper het uitstekende stuk draad af. Wanneer dit niet lukt, kan je het bedekken met was of suikervrije kauwgom. Bel ons om een afspraak te maken.

Er zit bij een vaste beugel een ringetje (bandje) om de kies los

Als je last van het ringetje hebt, kun je het met was of suikervrije kauwgom bedekken. Stop met het dragen van de elastieken, die aan het ringetje vastgemaakt zouden moeten worden. Wanneer je een buitenboord beugel draagt, moet je deze even uitlaten. Laat het loszittende bandje gewoon zitten en bel ons voor een afspraak.